„The Flavour Thesaurus” – Niki Segnit : Od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem napisania kilku słów o ulubionych książkach kucharskich czy około kulinarnych, ale to dopiero w zeszłym tygodniu dostałam impuls, który ostatecznie przekonał mnie, że powinnam zacząć ten cykl...
„Two Greedy Italians” – Antonio Carluccio, Gennaro Contaldo : Muszę przyznać, że od paru tygodni mam prawdziwą szajbę na punkcie włoskiego jedzenia. Od kiedy wyklarowały się moje plany wakacyjne, maniakalnie wręcz czytam i oglądam wszystko, co z Włochami ma cokolwiek wspólnego. Kuchnię włoską...
„The Vintage Tea Party Book” – Angel Adoree : Zwlekałam długo z recenzją, a książkę tę kocham tak samo mocno, jak niemal rok temu, kiedy wzięłam ją do ręki po raz pierwszy, a polecam Wam ją, pomimo że nie wypróbowałam żadnego przepisu. Także dlatego, że to nie jest książka...
„Hugh's Three Good Things (on a plate)” – Hugh Fearnley-Whittingstall : Trzy dobre rzeczy na talerzu – czy to brzmi banalnie? Nie mylcie tego przypadkiem z przepisami z trzema składnikami. To nie o to chodzi. Hugh sięgnął bowiem po formułę wymieszania w jednym daniu trzech składników o odmiennych smakach czy...
„The Big Fat Duck Cook Book” – Heston Blumenthal : Na wstępie zaznaczę, że moja recenzja dotyczy książki, która w swoim tytule ma słowo BIG. To ma znaczenie, bo na rynku są dwie książki Hestona o podobnym tytule i często są mylone. The Fat Duck Cook Book podobno ma te same...