Jak tam? Budzicie się do życia razem z topniejącym śniegiem? Dzisiaj przykładowe, wiosenne śniadanie: pikantna jajecznica i zielony koktajl! Smacznego.
Pokrój warzywa i zioła, zeszklij je na patelni razem z olejem kokosowym (1–2 minuty). Jajko wymieszaj z jogurtem oraz otrębami, dodaj na patelnię i smaż, aż się zetnie.
Bardzo prosto! Zmiksuj tylko wszystkie składniki i voilà.
Dużo wiosennego słońca Wam życzę.
Moja śląska kuchnia... i nie tylko:
Tradycyjna śląska roladaKultowy schabowy z mizeriąBuchty ze śliwkamiZupa ogórkowaKotlet mielony po śląsku z kapustąZielone śledzie z przyprawamiKarmelowy ananas, czyli słodka przystawkaWiosenne śniadanie, czyli pikantna jajecznica i nie tylkoJaja w majonezieMarynowane kulki śledzioweKopytka – doskonałe kluski z seremProste ciasto z truskawkami Najlepsze kotlety mielone